Technical Support Engineer

Job description

Technical Support Engineer

Wil jij, als Technical Support Engineer meewerken aan unieke AI oplossingen die ingezet kunnen worden voor maatschappelijke doeleinden? Zoek je een team met veel ervaring waar gewerkt wordt met geavanceerde machine learning technieken en loop jij warm voor veel verantwoordelijkheid, autonomie en een klantgerichte functie? Dan maken we graag kennis met jou!


Wat ga je doen?

Sound Intelligence ontwikkelt slimme algoritmes om in omgevingen specifieke geluiden te herkennen. Hiervoor doen wij veel research in nieuwe technologieën. Onze applicaties draaien zowel op randapparatuur zoals camera’s, als ook op servers. Jij bent het eerste aanspreekpunt voor onze (potentiële) klanten en partners.


In de rol van Technical Support Engineer ben jij het eerste aanspreekpunt voor onze klanten die met onze applicatie werken of willen gaan werken en voor onze partners met wie we samenwerken. Daarnaast heb je een actieve rol bij nieuwe releases van ons product, de uitrol bij klanten en op het moment dat alles is geïnstalleerd bij de klant ga je testen. Je test de setup bij de klant en coördineert nieuwe releases bij de klanten.

Het is een nieuwe rol binnen onze organisatie, dat betekent dat je deze voor een groot deel zelf vorm kan gaan geven.


Wat voor vragen en werkzaamheden kan je verwachten in deze functie?

 • Je staat pro-actief in contact met onze klanten (wereldwijd) en vraagt naar hoe het gaat, wat er goed en niet zo goed loopt met betrekking tot onze oplossing.
 • Je krijgt ook vragen: Een klant heeft een zogenaamde detectie event gemist (incident), jij zoekt uit hoe dat komt en waar dat aan kan liggen (op afstand inloggen, meekijken wat er aan de hand is)
 • Het kan zijn dat de detectieperformance niet goed is, je gaat op onderzoek uit waar dat aan ligt, de microfoon, omgevingsfactoren (stoorbronnen)? Worden er verkeerde events gegenereerd?
 • Proactief testen van nieuwe releases van het product
 • Omdat je een link met techniek hebt vind je het leuk om te onderzoeken wat we kunnen automatiseren (testen bijvoorbeeld)
 • Je hoeft niet te programmeren, maar je kent op een gegeven moment onze applicatie van binnen en buiten waardoor je de go-to-person bent bij vragen
 • Pre-sales; potentiële klanten die zich melden ga je mee in gesprek om de wensen te achterhalen, je maakt demo licenties aan, je zet test omgevingen op, evalueer je de resultaten, geeft demo’s en eventueel Audio training etc.


Wie zijn wij?

Zoals gezegd: Sound Intelligence ontwikkelt slimme algoritmes om in omgevingen specifieke geluiden te herkennen. Met de vele jaren van diepgaande R&D zijn wij in staat verschillende geluiden accuraat onderscheiden. Dit resulteert in goede toegepaste producten zoals agressie detectie in gevangenissen, geweerschotdetectie als ook akoestische bewaking voor patiënten in de zorg. Dit allemaal op basis van geluid en de algoritmen die wij ontwikkelen.

Sound Intelligence, met kantoren in Amersfoort en Chicago, is een groeiende organisatie. We hebben wereldwijd middelgrote en grote klanten die onze oplossingen hebben geïmplementeerd. Onze focus is met name gericht op de zorg- en beveiligingsmarkt en daarnaast zijn we druk bezig met nieuwe markten te verkennen waar we onze technologie kunnen inzetten. Hierin werken wij samen met partners in zowel Nederland als internationaal. We zijn een toegewijd team, gericht op het uiteindelijk veiliger en efficiënter maken van onze leef-, zorg- en werkomgeving.


Wat bieden wij?

Je komt te werken in een relatief klein team wat sterk gaat groeien dit jaar. Sound Intelligence heeft grote ambities en mogelijkheden, nu is hét moment om aan boord te komen. Successen worden écht gevierd en jouw bijdrage maakt impact.

Binnen Sound Intelligence kan je jezelf ontwikkelen tot specialist van een deel van de toegepaste technieken, maar er is ook ruimte om je breder te ontwikkelen, zeker in deze rol zijn er nog heel veel opties om jezelf verder te ontwikkelen. .

Verder bieden wij:

 • Een mooi salaris, afhankelijk van kennis en ervaring.
 • Goede pensioenregeling
 • Veel ruimte tot het volgen van opleidingen
 • Flexibel werken, zowel qua plaats als qua tijd.
 • Vrijdagmiddag-projecten
 • Elke jaar gaan we naar een conferentie in het buitenland (Barcelona, Tokio, New York, Berlijn) en daarnaast jaarlijks naar Zweden waar onze partner, Axis, zit
 • 8 % VakantiegeldJob requirements

Jouw profiel

Wij zoeken een slimme vrouw of man die een eerste of tweede stap in haar/zijn carrière maakt. Technische basis is wel belangrijk, een afgeronde opleiding op minimaal hbo niveau ook.

Samenvattend zou jouw ideale profiel voldoen aan de volgende kenmerken:

 • Minimaal hbo werk- en denkniveau
 • Ervaring met Machine Learning en/of Signaalverwerking zou natuurlijk heel fijn zijn, maar heb je dat niet, dan is dat ook prima, zolang je het maar wil leren;
 • Interesse in testen (automated testing en dus enigszins scripts (willen leren) schrijven)
 • In deze rol is het natuurlijk belangrijk dat je communicatie goed is (Nederlands en Engels), dat je analytisch bent en probleemoplossend vermogen hoog is. Kom je er even niet uit, geen probleem, dan vraag je één van de collega's om je te helpen.

We zijn een klein team en aangezien de rol vrij nieuw is zal er nog veel op z'n plek moeten vallen, we vragen daarin een proactieve houding en zoeken we wel een echte teamplayer.


Jouw actie

Wil je meer informatie over de functie of de sollicitatieprocedure? Contact dan Jorn Jansen via, email: jorn.jansen@soundintel.com of via telefoonnummer: +31 (0)6 24 227 486

Na jouw sollicitatie laten we je zo spoedig mogelijk weten of we een eerste match zien, binnen 1 week kan je van ons een reactie verwachten.