AI Software Engineer

Job description

Wil jij, als Artificial Intelligence software engineer werken aan unieke AI oplossingen die ingezet kunnen worden voor maatschappelijke doeleinden? Zoek je een team met veel ervaring waar gewerkt wordt met geavanceerde machine learning technieken en loop jij warm voor veel verantwoordelijkheid, autonomie en werken aan verschillende toepassingen? Dan maken we graag kennis met jou!


Wat ga je doen?

Sound Intelligence ontwikkelt slimme algoritmes om in omgevingen specifieke geluiden te herkennen. Hiervoor doen wij veel research in nieuwe technologieën. Onze applicaties draaien zowel op randapparatuur zoals camera’s, als ook op servers. Jij wordt verantwoordelijk voor het ontwikkelen van deze applicaties en algoritmes.

Natuurlijk werken we volgens de Agile-Scrum methodiek om ons werk te organiseren. Elke twee weken leveren we nieuwe functionaliteiten op en vieren we samen onze successen. In Corona tijden werken we zoveel mogelijk vanuit huis, maar ook in “gewone” tijden dan zijn we flexibel in werklocatie en tijden. Al is het wel goed om regelmatig even de koppen bij elkaar te steken.


Wie zijn wij?

Zoals gezegd: Sound Intelligence ontwikkelt slimme algoritmes om in omgevingen specifieke geluiden te herkennen. Met de vele jaren van diepgaande R&D zijn wij in staat verschillende geluiden accuraat onderscheiden. Dit resulteert in goede toegepaste producten zoals agressie detectie in gevangenissen, geweerschotdetectie als ook akoestische bewaking voor patiënten in de zorg. Dit allemaal op basis van geluid en de algoritmen die wij ontwikkelen.

Sound Intelligence, met kantoren in Amersfoort en Chicago, is een groeiende organisatie. We hebben wereldwijd middelgrote en grote klanten die onze oplossingen hebben geïmplementeerd. Onze focus is met name gericht op de zorg- en beveiligingsmarkt en daarnaast zijn we druk bezig met nieuwe markten te verkennen waar we onze technologie kunnen inzetten. Hierin werken wij samen met partners in zowel Nederland als internationaal. We zijn een toegewijd team, gericht op het uiteindelijk veiliger en efficiënter maken van onze leef-, zorg- en werkomgeving.


Wat bieden wij?
Je komt te werken in een klein team van momenteel een klein team van developers, welke in 2021 verder groeit. Sound Intelligence heeft grote groeiambities en mogelijkheden, nu is hét moment om aan boord te komen. Successen worden écht gevierd en jouw bijdrage maakt impact.

DevOps, full stack development? Hier doe je dat allemaal. Binnen Sound Intelligence kan je jezelf ontwikkelen tot specialist van een deel van de toegepaste technieken, maar er is ook ruimte om je breder te ontwikkelen.

Verder bieden wij:

 • Een mooi salaris, afhankelijk van kennis en ervaring.
 • Goede pensioenregeling
 • Veel ruimte tot het volgen van opleidingen
 • Flexibel werken, zowel qua plaats als qua tijd, wij hebben een kantoor in Amersfoort en komen graag regelmatig bij elkaar, maar onze collega's wonen door het hele land, wij gaan flexibel om met aanwezigheid(stijden) op kantoor;
 • Vrijdagmiddag-projecten
 • Elke jaar gaan we naar een conferentie in het buitenland (Barcelona, Tokio, New York, Berlijn) en daarnaast jaarlijks naar Zweden waar onze partner, Axis, zit
 • 8 % Vakantiegeld

Job requirements

Wij zoeken een software engineer die z'n eerste stappen als developer gezet heeft, een jaar werkervaring minimaal en iemand die zich graag ergens in vastbijt, dingen snel oppakt en pragmatisch is. Als je al enige ervaring hebt met machine learning of signaalverwerking zou dat fijn zijn, maar nog veel belangrijker is het dat je het leuk vindt om daar meer over te leren. Je streeft ernaar om snel en kwalitatief hoogstaande resultaten neer te zetten. Gezien de complexiteit van onze producten is een wo werk- en denkniveau vereist.

Om succesvol te kunnen zijn als AI Software Engineer binnen Sound Intelligence breng je de volgende kennis met je mee:

 • Wo werk- en denkniveau
 • Ervaring met Machine Learning en/of Signaalverwerking
 • Meerdere jaren ervaring met C++ en/of Python
 • Kennis van front-end technieken zoals Javascript, HTML, CSS is een plus
 • Ervaring met Linux, Docker en/of Keras is een pré

Verder herken jij jezelf in de volgende zaken:

 • Analytisch sterk
 • Goed in probleemanalyse
 • Oplossingsgericht
 • Teamplayer
 • Enthousiast en Toegewijd
 • Dutch speaking


Jouw actie
Wil je meer informatie over de functie of de sollicitatieprocedure? Contact dan Jorn Jansen via, email: jorn.jansen@soundintel.com of via telefoonnummer: +31 (6) 24 227 486

Na jouw sollicitatie laten we je zo spoedig mogelijk weten of we een eerste match zien, binnen 1 week kan je van ons een reactie verwachten.